tiistai 18. elokuuta 2015

UUDISKOHDE ONGELMIA

Vaikka onkin ihanaa muuttaa upouuteen asuntoon, niin kyllä tästäkin yksi ns. huono puoli löytyy, nimittäin työnlaatu rakentamisessa. Nykyään kun taloja pystytetään hurjalla vauhdilla, menee siinä pakostikin joku asia vähän sinne päin. Tämän olen huomannut jo ensimmäisessä asunnossa, mutta vielä enemmän se on korostunut tässä nykyisessä. Onneksi kyseessä on ollut vain pieniä vikoja, eivätkä ne juurikaan ole elämistä haitanneet. Todella mukavahan tässä on siis vuokralla asua, mutta pakko sanoa että en tälläistä omaksi ostaisi! Tässä muutama vika mitä on ilmennyt uudessa asunnossa:

• putkivuoto,  alkoi viikonloppuna ja keskellä yötä. Ei mikään paras ajankohta, mutta vettä ei tullut paljoa ja vuoto oli kylppärissä. Tämä on näistä se ainoa vähän pahempi vika, mutta onneksi jo seuraavana aamuna putki saatiin hyvinkin nopeasti korjattua.
 photo putki.jpg

• huolimattomasti laitetut saumat, tämä vähän harmittaa ja pistää silmääni joka kerta kun kylppäriin menen. Saumat ovat siis jääneet laikukkaiksi ja tätä tuskin lähdetään ihan heti korjaamaan...
 photo lattia.jpg

• palkista jäänyt osio maalaamatta, huomattiin tämä vasta muutama päivä sitten ja oli kyllä kieltämättä hieman huvittava moka! Kyseessä siis parvekkeen yläosio, mihin ei ehkä ihan ekana tule katsottua. Hyvin pieni juttu siis ja asia tullaan onneksi korjaamaan.
 photo maali.jpg

• vaatekaappien taustalevyt halenneet, nämä halkemat huomasin jo muuttopäivänä ja heti seuraavalla viikolla tätä tultii tarkistamaan, ilman että edes ilmoitin asiasta mitään. Taustalevyistä otettiin mitat ja tultiin sitten niitä korjaamaan, mutta väärän kokoisten levyjen kanssa. Tässä nyt odotellaan milloin he tulevat oikean kokoisten kanssa haha. Tämäkään vika ei meitä haittaa, halkeamat jäävät vaatteiden taakse, mutta mielestäni näin uudessa asunnossa ei tälläisiä saisi jättää. On sitten seuraavien asukkaiden mukava tulla kun paikat ovat kunnossa!
 photo halkema.jpg

Olen myös huomannut miten joissain asioissa on säästetty, kun taas itse pitäisin näitä asioita tarpeellisina enkä jättäisi pois. Tässäpä niistä muutama:


• ei sälekaihtimia ja lyhyeksi jätetty verhokisko, ikkunat toki näyttävät paremmilta ilman kaihtimia, mutta itse pidän niitä käytännöllisinä. Asunto on tällä hetkellä aika kuuma ja luulen että yksi syy siihen on se että kaikki lämpö pääsee suoraan ikkunasta sisään. Makkariin taas olin haaveillut pitkiä pellava sivuverhoja, mutta se haave murskattiin kun sinne oli asennettu vain ikkunan levyinen kisko. Olohuoneesta sentään löytyy koko seinän pituinen, joten pellavaverhot todennäköisesti päätyvät nyt sinne!
 photo ikkuna.jpg

• suihkussa ei alahanaa, en pidä tätä pakollisena mutta  kyllä alahanalle olisi silloin tällöin käyttöä, esim. löylykiulua täyttäessä.
 photo suihku.jpg
• ei peilikaappia vaan pelkkä peili, iso peili on aina plussaa mutta ehkä silti ottaisin mielummin peilikaapin. Nimittäin pienenä ongelmana on ollut se mihin kaikki purkit mahtuu kylppärissä ja vielä itse kun haluaisin niiden olevan mahdollisimman piilossa. Onneksi säilytysratkaisuja on monia ja tämäkin onglema alkaa pikkuhiljaa ratketa!
 photo peili.jpg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti